امروز بازار دوم فرابورس ایران میزبان عرضه اولیه ۲۰ درصد از سهام شرکت کارخانجات پنبه و دانههای روغنی خراسان در نماد «غدانه» به صندوقهای سرمایهگذاری در سهام و مختلط بود تا این شرکت به عنوان دویست و هفتمین ناشر پذیرفته شده فرابورسی روی تابلو معاملات کشف قیمت شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان اقتصادی کوثر، سهامداران عمده کارخانجات پنبه و دانههای روغنی خراسان، امروز دوشنبه ۳ بهمن ماه ۱۰۸ میلیون سهم این شرکت را در بازار دوم فرابورس ایران عرضه کردند و در نهایت غدانه با استقبال خریداران با متوسط موزون قیمت ۱۴ هزار و ۹۱۰ ریال روی تابلوی معاملات بازار دوم نشست.
بر اساس این گزارش، در عرضه روز جاری که به روش حراج صورت گرفت هر کد معاملاتی حداکثر مجاز به خرید ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار سهم بود و در حالی که ۵۱ صندوق سفارشهای خود را از طریق ایستگاههای معاملاتی ارسال کردند، ۲۷ صندوق موفق شدند به سهامداران این نماد بپیوندند.
شایان ذکر است تابستان سال گذشته شرکت کارخانجات پنبه و دانههای روغنی خراسان به عنوان دویست و پنجاه و ششمین نماد معاملاتی و یکصد و پنجاه و یکمین شرکت بازار دوم، در فهرست نرخهای فرابورس درج شده بود.
کمترین قیمتی که در عرضه اولیه این شرکت از گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر، منجر به معامله شد ۱۲ هزار و ۴۰۰ ریال و بیشترین قیمت ۲۰ هزار ریال، منطبق با سقف بازه قیمتی بود.
گفتنی است در این عرضه شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعت صبا کوثر رکن متعهد عرضه و شرکت کارگزاری بانک رفاه مشاور عرضه را عهدهدار بودند. همچنین شرکت تامین سرمایه سپهر در جایگاه متعهد خرید و صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی آوای فراز به عنوان بازارگردان ایفای نقش کردند.
درباره «غدانه»
پیش از این در جریان نشست خبری معارفه کارخانجات پنبه و دانههای روغنی خراسان که در فرابورس ایران برگزار شد ابوالفضل بوژمهرانی مدیرعامل و نایب رئیس این شرکت عنوان کرد: این مجموعه وابسته به سازمان اقتصادی کوثر با ظرفیت ۵۰۰ تن در مساحت ۹۰ هزار متر مربعی در نیشابور واقع است و جدیدترین تکنولوژی روغن کشی را در اختیار دارد.
او در توضیح عملکرد مالی شرکت گفت: سودآوری شرکت طی ۵ سال اخیر رو به رشد بوده که دو سال گذشته آن در کدال منتشر شده است.
مدیرعامل غدانه این مجموعه را جزو متنوعترین تولیدکنندگان دانست و گفت: مواد اولیه مصرفی ما دانه سویا است و تقریبا تمام دانه سویا وارداتی از آمریکای جنوبی و اروپای شرقی است.
گفتنی است توسعه کوثر صبا با ۷۱ درصد و سازمان اقتصادی کوثر با حدود ۲۸ درصد سهامداران عمده هستند.